כל התשובות לשאלות הורים בנושא קורונה

מאת צוות הורים.נט
מאת צוות הורים.נט
נגיף הקורונה טלטל את עולמנו, ועדיין לא ברור כיצד המאבק מולו הסתיים. הורים בישראל ובעולם כולו התעוררו לעולם חדש, שרק הולך ונעשה מורכב יותר עבורם מיום ליום. גני הילדים ובתי הספר אינם פועלים נכון לעכשיו, כך שההורים צריכים לשבור את הראש כיצד להמשיך להתקיים כלכלית תוך שמירה על ילדיהם.
הורים? זה מה שאתם צריכים לדעת על הקורונה
תקציר

לכך יש להוסיף את המגבלות על עבודה, תנועה, התכנסויות וכדומה, היוצרות סדר יום שונה לחלוטין ממה שהכרנו.

מכנה משותף נוסף להורים היא מפלס הדאגה, שעולה לא רק ביחס אליהם אלא גם בכל הנוגע לילדים היקרים להם יותר מכל. במאמר הבא נאגד עבורכם תשובות לשאלות נפוצות הנשאלות על ידי הורים ביחס לנגיף ולהשפעתו האפשרית על ילדים, אם יש כזו.

שאלת השאלות: האם ילדים יכולים להידבק בנגיף הקורונה?

אחת הבעיות הגדולות עם נגיף הקורונה היא שהוא עובר בקלות יתרה מאדם לאדם, בשיעור משמעותי הרבה יותר בהשוואה לשפעת "רגילה". הנגיף עובר לרוב בהפרשות מדרכי הנשימה, בין אם במגע ישיר (האפשרות השכיחה) ובין אם כאשר האדם הנושא את הנגיף משתעל או מתעטש. הדעה המקובלת כיום היא שהווירוס עלול לעבור גם דרך האוויר ואפילו להישאר על גבי משטחים פרק זמן של כמה שעות או ימים, תלוי את מי שואלים ומהו סוג החומר הרלוונטי.

על פניו, פוטנציאל ההידבקות של ילדים גבוה במיוחד. מעצם היותם ילדים, הם לא נוטים להיות היגיינים יתר על המידה: הם אינם מקפידים על שטיפת ידיים, מכניסים ידיים לפיהם בתדירות גבוהה וכן הלאה. בהקשר הזה הנתונים מראים כי ילדים עלולים להידבק בווירוס הקורונה באופן דומה למבוגרים, אם כי הם – ואלו הן החדשות הטובות יותר – חולים במחלה הרבה פחות. מחקרים שנערכו, וגם נתוני האשפוזים והתמותה מכל רחבי העולם, מעידים על כך שאחוז החולים בקורונה מבין הילדים הוא נמוך ואחוז החולים קשה אפסי.

מהן דרכי ההתמודדות עם נגיף הקורונה?

אבחון הנגיף לא נחשב למורכב יתר על המידה, כאשר הדבר נעשה דרך בדיקה של ההפרשות הנשימתיות בניסיון לאתר את החומר הגנטי של הווירוס. אלא שגם כאשר הילד או כל אדם אחר מאובחנים בקורונה, אין מה לעשות עדיין על מנת להתמודד עם הנגיף: חיסון לא קיים, ועל פי ההערכות דרושה לפחות שנה על מנת שניתן יהיה להציע חיסון כזה לאוכלוסייה. כלל הטיפול הניתן כיום הוא תומך, כלומר, טיפול שמטרתו להתמודד עם התסמינים הנובעים מנגיף הקורונה: לרבות זיהומים חיידקיים, בעיות נשימה, התייבשות וכן הלאה. אצל הילדים התסמינים החמורים אינם נפוצים כאמור, כך שהטיפולים האלו אינם נדרשים בינתיים יתר על המידה, למרבה המזל.

בכל זאת, השאיפה של ההורה תהיה להפחית ככל שניתן את החשיפה האפשרית של הילדים לנגיף הקורונה: אסור לשכוח שגם כאשר הילדים אינם חולים ואינם חווים את התסמינים החמורים, הם עלולים להידבק בנגיף ולהעביר אותו לאחרים. התקופה הנוכחית היא הזדמנות מצוינת להסביר לילדים את החשיבות של היגיינה ושל ביצוע פעולות דוגמת ניקוי ידיים. ואגב, מומחים רבים ממליצים להורים להשתמש בסבון ידיים רגיל ולא באלכוג'ל לצורך רחיצת הידיים של הילדים עקב הסכנות הקיימות באלכוג'ל (למשל סכנת ההתלקחות).

התמודדות עם קשיים נוספים בצל משבר הקורונה

קושי נוסף עם הילדים קשור לשגרת החדשה שלהם, כאשר מסגרות החינוך אינן פועלות ולילדים נאסר נכון להיום לצאת מהבית לצורך שאינו חיוני. על ההורים להתבונן בשינויים האלו בתור הזדמנות לבלות מעט בחיק המשפחה, להתקרב לילדים, לשחק משחקים יחדיו, ובעיקר – לחוות אותם כפי שלא ניתן בתקופה ה"רגילה", בה ההורה הממוצע טרוד בעבודה.
כן מומלץ לספק לילדים קשר מסוים עם אלו שהם אינם יכולים לפגוש, בעיקר סבא או סבתם שלהם. באמצעות שיחות וידאו אפשר להקטין מעט את הגעגועים.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

המדריך השלם להורים המתמודדים עם הקורונה – בבידוד

מוקדי חירום בתחום הקורונה – לגזור ולשמור

נגיף הסארס – מהם התסמינים? ועד כמה הוא חמור?

 

 

שתפו את המאמר
אולי יעניין אותך גם...
נגיף הסארס
נגיף הסארס – כל מה שצריך לדעת על המגיפה שנעלמה כלעומת שבאה

העולם ידע כמה מגפות משמעותיות במהלך ההיסטוריה. סארס היא לא אחת החמורות שבהן מבחינת מספר ההידבקויות ואחוזי התמותה, אבל אין ספק שהיא דורשת הרחבה. מגפת הסארס (ראשי תיבות של Severe Acute Respiratory Syndrome, ובתרגום חופשי "תסמונת נשימתית חריפה חמורה") הופיעה לקראת סוף 2012 במחוז גואנגדונג שבסין, התפשטה משם לשכנותיה ולמדינות אחרות ברחבי העולם והסתיימה באופן רשמי במהלך יוני 2003.

לקריאה »
עלול לקרות:הפרעות שינה עקב נטילת ריטליו
מה הן תופעות הלוואי של ריטלין וקונצרטה?

תפקודם של ילדים רבים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז עלה באופן משמעותי בבית הספר או במסגרות אחרות בהן נדרש לשמור על ריכוז בזכות הריטלין והקונצרטה, תרופות המבוססות שתיהן על החומר הפעיל מתילפנידאט.

הטיפול בהפרעות קשב וריכוז וגם היפראקטיביות המקובל ביותר בארץ הוא בתרופות המבוססות על מתילפנידאט. למרות יעילותה הגבוהה של התרופה, יכולות להיות לה גם תופעות לוואי. מהן התופעות ומה אפשר לעשות?

לקריאה »
תפקיד ההורים בעיצוב תכונות אופי חיוביות אצל ילדיהם

חקרנו את התפקיד המכריע שהורים ממלאים בעיצוב אופי ילדיהם. והבאנו אסטרטגיות ושיטות שהורים יכולים להשתמש כדי לטפח תכונות אופי חיוביות אצל ילדיהם, תוך מיתון תכונות האופי השליליות. המאמר מספק גם תובנות לגבי ההשפעות ארוכות הטווח של תכונות אופי שונות על חיי הילד/ה.

לקריאה »
תקציר
מטפלים,יועצים, פסיכולוגים ואנשי חינוך
זה המקום שלכם לחשיפה!
דילוג לתוכן