הסכם נסטינג – ההליך ההוגן ביותר עבור הילדים שלכם

מאת צוות הורים.נט
מאת צוות הורים.נט
לפני כשני עשורים, התקבל במדינת וירג'יניה שבארצות הברית, פסק דין תקדימי בתיק גירושין. בני הזוג במקרה המהפכני ההוא, בחרו לאפשר לילדיהם להמשיך להתגורר בדירה המשותפת על מנת שלא ייאלצו להיטלטל בין שתי דירות. בית המשפט פסק כי מדובר בתקדים חיובי שכן לעיתים קרובות מדי בני זוג גרושים מתעלמים מהקושי הרגשי שילדים צריכים לעמוד בו כשהם מיטלטלים בין שתי דירות.
הסכם נסטינג - ההליך ההוגן ביותר עבור הילדים שלכם
הסכם נסטינג - ההליך ההוגן ביותר עבור הילדים שלכם
תקציר

לפי פסק הדין, אימם של הילדים תתגורר בדירה המשותפת בימי חול והאב, יתגורר בדירה המשותפת בסופי השבוע. פסק הדין הוביל הורים רבים לילדים לאמץ את השיטה החדשה, שנקראת שיטת הקינון או נסטינג. בעשור האחרון השיטה משמשת יותר ויותר זוגות ישראליים הרואים לנגד עיניהם בראש ובראשונה את טובת ילדיהם.

למי הסכם נסטינג יכול להתאים בעצם?

מטבע הדברים השיטה לא מתאימה לכל זוג באשר הוא כיוון שהיא דורשת מבני הזוג להמשיך לנהל את משק הבית המשותף בצוותא. לפיכך היא מיועדת בעיקר עבור בני זוג שמסוגלים לתקשר בצורה טובה ולשתף פעולה באופן הדוק. כמו כן יתכן שהיא לא תתאים עבור בני זוג שיתקשו לעמוד בהוצאות הרבות הנגזרות משיטת הנסטינג.

במצב אידיאלי, בנוסף לדירה המשותפת, כל אחד מבני הזוג יחזיק בדירה משלו, שבה יתגורר בזמן שלא ילון בדירה המשותפת. בהקשר זה ניתן לציין כי מעבר לפתרון זה המבוסס על שלוש דירות, ישנם פתרונות רבים נוספים. כך לדוגמה, ישנה לעיתים אפשרות שבני הזוג ילונו בדירות של הוריהם בזמן שאינם לנים בדירה המשותפת.

ישנם גם זוגות שבחרו לשכור דירה נוספת במשותף ולהשתמש בה לסירוגין. גם פתרון זה מן הסתם מחייב תקשורת מצוינת וקשרי חברות בין בני הזוג. יתכן גם שאחד מבני הזוג הספיק לפתח קשר זוגי חדש ובמקרה הזה, יתכן שיתאפשר לו לעבור לגור עם בן הזוג החדש. מעבר לכל זה, ישנם זוגות שבנו יחידת מגורים נפרדת בביתם המשותף, שבה כל אחד מבני הזוג מתגורר בימים שבהם הוא לא נמצא עם הילדים.

כיצד משפיע הסכם הנסטינג על רווחת הילדים?

מדובר בשיטה צעירה יחסית, שעדיין אינה רווחת במיוחד. לפיכך עדיין לא ניתן להעריך את ההשפעה שלה על ילדים או על מבוגרים שבצעירותם הוריהם פעלו בשיטת נסטינג. כמו כן ההשפעה של השיטה משתנה ממשפחה למשפחה. ישנם מקרים שבהם השיטה מעניקה לילדים יציבות ומסייעת להם להתמודד עם הגירושין של ההורים. אך באותה נשימה ניתן לציין כי ישנם ילדים שלא מפנימים את העובדה שהוריהם נפרדו וממשיכים להאמין שבקרוב יחדשו את הזוגיות.

הורים גרושים שאוהבים את ילדם

בנוסף כיוון שהילדים ממשיכים להתגורר בבית בזמן שההורים מתחלפים, הסמכות ההורית עלולה להתערער והילדים עשויים להבין שהם "בעלי הבית". אם לא די בכך, אם הגישות החינוכיות של ההורים שונות בתכלית, הילדים עשויים לסבול מבלבול רב שכן בבית אחת נהוגות שתי גישות שונות.

כמה זמן יכול להמשך הסכם הנסטינג?

באופן עקרוני השיטה לא מוגבלת בזמן, כך שניתן ליישם אותה במשך חודשים ספורים בלבד או במשך שנה עד שנתיים. ישנם למשל זוגות שמיישמים את השיטה משלב הפרידה ועד לשלב קבלת הגט בלבד וישנם גם זוגות שמיישמים אותה במשך השנה הראשונה של הגירושין לכל היותר. מדובר בשיטה שיכולה בהחלט להתאים לתקופות מעבר שכאלה, שבהן חשוב במיוחד להקל על הילדים.
יש להדגיש כי גם חלוקת הזמנים אינה קבועה וכי ניתן להתאימה לכל מקרה באופן פרטני. כך לדוגמה, ניתן לקבוע שבכל שבוע יגור בדירה הורה אחר, ניתן לקבוע שאחד מההורים יגור בדירה בימי חול והשני בסופי השבוע ועוד.

 

אולי יעניין אותך גם:

לריב כדי להתפתח? כיצד לבנות מערכת יחסים בריאה בין אחים

התמודדות ילדים עם לקות למידה ודימוי עצמי נמוך

שתפו את המאמר
אולי יעניין אותך גם...
יש גבול לכל תעלול: על חשיבות הצבת גבולות לילדים - מריבות בין אחים
על חשיבות הצבת גבולות לילדים

בשלב מסוים, זה יקרה לכל הורה. הרגע שבו הוא ירגיש שהילד שלו מתחיל לעבור כל גבול. לעיתים זה קורה בסביבות "גיל שנתיים הנורא", לעיתים בגילים מאוחרים יותר ובמקרים אחרים אפילו בשנות הנעורים לחייו של הילד. חשוב לזכור שהאופן בו ההורה מתנהל במצבים מהסוג הזה עשוי להשפיע בצורה מהותית מאוד על החינוך של הילד ועל התפתחות האישיות שלו, ולכן חשוב להתנהל על פי הספר.

לקריאה »
אמא מחבקת את ילדתה שמפחדת מהמלחמה והמצב הבטחוני
איך לתווך לילדים את המצב הבטחוני וגל הטרור מבלי לטלטל את נפשם

המצב הבטחוני יוצר אצל כולנו, ילדים והורים כאחד, התמודדויות מורכבות ואתגרים רבים שעוד לא פגשנו בהם. בתור הורים יש לנו האחריות לתווך לילדים את המצב הבטחוני, במיוחד כאשר הם לא הולכים לבית הספר ומרגישים יום יום שדברים קורים. תפקידנו לשמור על אופטימיות ולדאוג לילדים אך אלו לא תמיד משימות פשוטות או ברורות, אז מה כן כדאי לעשות?

לקריאה »
על הקשר המשולש בין מחוננות, לקויות למידה והפרעות קשב
על הקשר המשולש בין מחוננות, לקויות למידה והפרעות קשב

הילד שלכם חכם במידה העולה בהרבה על קבוצת הגיל שלו, אבל כשאתם מבקשים ממנו להכין שיעורי בית הוא מתפרע, נע ללא הפסקה ובוכה רבות למרות שהוא נבון דיו כדי להביע את עצמו במילים? יכול מאד להיות שגם הילד שלכם הינו מחונן הסובל מליקויי למידה והפרעת קשב. במאמר זה נסקור את הקשר המשולש ביניהם, כיצד מזהים ילד מחונן וכיצד ליצור רוגע ושלווה בחייו שיעזרו לו להתפנות ללמידה איכותית ומימוש הפוטנציאל העצום שטמון בו.

לקריאה »
תקציר
מטפלים,יועצים, פסיכולוגים ואנשי חינוך
זה המקום שלכם לחשיפה!
דילוג לתוכן